Algemene reisinformatie

  Waar ben je naar op zoek?

  Heeft u een vraag over uw vakantie?

  Stel hier uw vraag

  Uw hotel / appartement

  Aankomst en vertrek
  Borg
  Essenties
  Faciliteiten
  Geluidsoverlast
  Kleding
  Ongedierte
  Preferenties
  Schoonmaak en linnengoed
  Type appartementen of kamers
  Verzorging
  Water en elektriciteit

  Aankomst en vertrek
  Bij aankomst in jouw accommodatie, meld je je bij de receptie. Hier hoor je vanaf hoe laat jouw appartement of kamer beschikbaar is. Houd er rekening mee dat dit vaak pas na 16.00 uur is. Op de dag van vertrek is het noodzakelijk dat je jouw appartement of kamer tussen 10.00 uur en 12.00 uur weer verlaat. De juiste tijd vraag je ter plaatse bij de receptie na. Borg
  Voor een aantal accommodaties is het noodzakelijk dat je ter plaatse een borg betaalt. De borg geld als garantie voor eventuele schade aan het appartement of de kamer en de inhoud hiervan. De borg krijg je weer terug na controle van jouw appartement of de kamer bij het uitchecken. Het is ook mogelijk dat jouw rekeningnummer wordt gevraagd. De borg wordt dan op jouw rekeningnummer teruggestort. Per accommodatie verschilt het of de borg contant in euro’s of per credit card voldaan kan worden. De betaling en restitutie van de borg zijn altijd een zaak tussen jou en de accommodatieverschaffer. Sunweb is hiervoor niet aansprakelijk. Essenties
  Wij kunnen een essentie aanvragen op medische gronden. Bij essenties kun je bijvoorbeeld denken aan een kamer op de begane grond wanneer je slecht ter been bent. Houd er rekening mee dat er om een medische verklaring gevraagd kan worden. Aan de aanvraag van een essentie zijn geen kosten verbonden. Wanneer je een essentie wilt aanvragen is het belangrijk dat je telefonisch of per mail contact met ons Contact Center opneemt. Faciliteiten

  Airconditioning
  Aan het gebruik van de airconditioning zijn vaak kosten verbonden. Deze kosten betaal je ter plaatse. Het kan zijn dat de airconditioning alleen op vastgestelde uren of alleen in de warmste maanden van het jaar in werking is. Houd hier rekening mee.

  Bedden
  In de meeste appartementen bevinden zich in de woonkamer slaapbanken. Deze slaapbanken kunnen iets minder comfortabel zijn dan een gewoon bed. Ook bij hotelkamers zijn de extra bedden vaak slaapbanken of bijzetbedden. Houd er rekening mee dat de bedden op de vakantiebestemming soms smaller of korter kunnen zijn dan je thuis gewend bent.

  Kitchenette
  Alle appartementen beschikken over een kitchenette. De kitchenette is naar plaatselijke maatstaven ingericht met een koelkast, 2 (of meer) kookplaten en een beperkte keukenuitrusting. Je kunt in de kitchenette een simpele maaltijd bereiden. Een koffiezetapparaat en waterkoker zijn niet altijd aanwezig.

  Kluisjes
  Bij de receptie kun je bijna altijd een kluisje huren voor jouw waardevolle spullen en belangrijke papieren. Dit kan ook 1 algemene kluis zijn. Soms is er een kluisje in jouw appartement of kamer aanwezig. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden kunnen zijn aan het gebruik van een kluisje. Deze kosten betaal je dan ter plaatse.

  Koelkast
  Alle appartementen beschikken over een kitchenette met een koelkast. Sommige hotelkamers beschikken over een koelkastje of je kunt een koelkastje huren. Houd er rekening mee dat aan het gebruik van een koelkastje kosten verbonden kunnen zijn. De kosten hiervoor betaal je dan ter plaatse.

  Foto’s van het interieur van appartementen en hotels
  Bij al onze accommodaties vind je foto’s van het interieur van het appartement of de kamer. Deze foto’s zijn een indicatie van wat je kunt verwachten.

  Geluidsoverlast
  De normen van geluidsoverlast zijn in sommige vakantielanden soepeler dan in Nederland. Ook de tijden waarop men leeft zijn vaak anders dan bij ons. Absolute rust en stilte na middernacht zijn daarom geen stelregel.

  De ligging van een accommodatie kan van invloed zijn op de geluidsoverlast. Een centraal gelegen hotel heeft over het algemeen meer last van verkeersdrukte en horecagelegenheden in de buurt.

  Veel accommodaties organiseren overdag en/of ´s avonds activiteiten. Onder het kopje ‘faciliteiten’ kun je terugvinden of er animatie aanwezig is in een accommodatie.

  Geluidsoverlast door bouwwerkzaamheden is helaas niet te voorkomen. Wanneer de werkzaamheden plaatsvinden in de accommodatie proberen wij je op tijd te informeren. Het kan voorkomen dat wij niet van de werkzaamheden op de hoogte zijn.

  Het kan helaas gebeuren dat er medevakantiegangers zijn die overlast veroorzaken. Wij hebben hier geen invloed op. Het kan ook voorkomen dat jezelf (bewust of onbewust) voor overlast zorgt. Onze reisleiding of het management van de accommodatie kan je verzoeken jouw gedrag aan te passen. Als de klachten blijven bestaan heeft de reisleiding of het management het recht je uit de accommodatie te (laten) zetten. Alle hieruit voorvloeiende gevolgen zijn voor jouw eigen rekening. Je hebt dan geen recht op restitutie van jouw reissom

  Kleding
  In veel accommodaties is het dragen van gepaste kleding tijdens het diner verplicht. Voor de heren is het dragen van een lange broek vereist. Strandkleding en slippers zijn vaak niet toegestaan. Ongedierte
  Op jouw vakantiebestemming komen andere insecten en dieren voor dan wij in Nederland gewend zijn. Zoals bijvoorbeeld kakkerlakken en mieren. De aanwezigheid van deze dieren is vaak geen teken van onvoldoende hygiëne. Door het warmere klimaat op jouw vakantiebestemming gedijen deze dieren vaak goed. Verpak jouw etenswaren daarom goed en bewaar alles bij voorkeur in een koelkast.

  Wanneer je last hebt van ongedierte tijdens jouw vakantie, kun je ter plaatse een busje verdelgingsmiddel kopen. Geef het ook altijd door aan de reisleiding en/of de receptie van de accommodatie, zodat zij je kunnen helpen om van het ongewenste bezoek af te komen.

  Preferenties
  Bij jouw boeking kun je speciale wensen aan ons doorgeven. Sunweb zal er alles aan doen om aan jouw wensen te voldoen. Hiervoor is de medewerking van de accommodatie eigenaar nodig. In de praktijk blijkt dat een accommodatie niet altijd kan voldoen aan een voorkeur, houd daar rekening mee. Roken
  In veel landen zijn er regelgevingen met betrekking tot het roken. In veel accommodaties mag er binnen niet gerookt worden. Houd er ook rekening mee dat in sommige landen het roken in horeca gelegenheden ook niet is toegestaan. Type appartementen of kamers

  Run of the House
  Bij de Run of the House is het vooraf niet bekend in welk kamertype je verblijft. Dit houdt in dat je bij aankomst ingedeeld wordt in de op die dag beschikbare kamer. Dit kan een kamer zijn met uitzicht op zee, land, zwembad of bebouwing, maar bijvoorbeeld ook een bungalowkamer.

  TIP appartement of kamer
  TIP appartementen zijn appartementen of kamers die extra ingekocht zijn tegen een lage speciale prijs. Er is een beperkte voorraad van deze appartementen of kamers beschikbaar.

  Deze appartementen of kamers zijn precies hetzelfde als de algemene appartementen of kamers. Zij hebben geen afwijkende ligging, inrichting of uitzicht.

  Voordeeltarief appartement of kamer
  Onze inkopers zijn altijd op zoek naar de scherpste aanbiedingen. Daarom hebben zij op verschillende bestemmingen een beperkt aantal appartementen of kamers ingekocht tegen een speciale lage prijs. Deze voordeeltarief appartementen of kamers kunnen afwijken met betrekking tot ligging, inrichting en grootte. De reissom is echter extra voordelig.

  Er is een beperkte voorraad van deze appartementen of kamers beschikbaar. Verzorging

  Onder het kopje ‘verzorging’ bij een accommodatie kun je zien welke verzorging inclusief is in de reissom.

  Hieronder vind je een overzicht van alle mogelijke verzorgingen:

  Logies (LG): alleen overnachting. Er zijn geen maaltijden inbegrepen.

  Logies en ontbijt (LO): overnachting en ontbijt. De verzorging begint met het ontbijt op de dag na aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek.

  Halfpension (HP): overnachting, ontbijt en diner. De verzorging begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek.

  Volpension (VP): overnachting, ontbijt, lunch en diner. De verzorging begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt met het ontbijt op de dag van vertrek.

  All inclusive (AI): overnachting, alle maaltijden, lokale alcoholische dranken en frisdranken en vaak ook snacks. De verzorging begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt op de dag van vertrek bij het uitchecken.

  Ultra all inclusive (UA): overnachting, alle maaltijden, lokale alcoholische dranken en frisdranken en vaak ook snacks en andere extra’s. De verzorging begint op het moment dat je incheckt en eindigt op de dag van vertrek bij het uitchecken. De verzorging begint met het diner op de dag van aankomst en eindigt op de dag van vertrek bij het uitchecken.

  De maaltijden worden meestal geserveerd in buffetvorm. Soms worden deze aangeboden via een (keuze)menu. De maaltijden zijn aangepast aan de gewoontes van het vakantieland. Dit houdt in dat deze anders en vaak eenvoudiger zijn dan je thuis gewend bent. Het ontbijt is vaak beperkt tot een broodje, wat jam en een kopje koffie of thee. Het diner is eenvoudig, bevat een beperkte hoeveelheid verse groenten en is niet altijd even afwisselend.

  Wanneer je een speciaal dieet gebruikt, geven wij dit door aan de accommodatie. Vooral de eenvoudige hotels houden hier niet altijd rekening mee. Een vegetarisch dieet houdt vaak in dat je ter plaatse geen vlees eet. Vleesvervangers zoals wij die kennen, zijn vaak niet beschikbaar. Sunweb kan voor een verzoek tot een bepaald dieet geen garantie geven of verantwoordelijkheid dragen.

  Het is mogelijk dat je voor het kerst- en oudejaarsdiner vooraf of ter plaatse een toeslag betaalt.

  Wanneer je door een late aankomst en/of een vroeg vertrek een maaltijd mist, is hiervoor geen restitutie mogelijk. Het is helaas niet mogelijk om korting te krijgen op jouw reissom als je geen gebruik wilt maken van de maaltijden die inbegrepen zijn.

  Houd er ook rekening mee dat in sommige landen andere regels kunnen gelden met betrekking tot het schenken van alcohol. Water en elektriciteit
  Water en elektriciteit zijn in het buitenland nog niet overal op het niveau zoals wij dat in Nederland gewend zijn.

  Het voltage ligt soms lager en het is mogelijk dat de stroom korte tijd uitvalt.

  De warmwaterproductie gebeurt vaak met behulp van zogenaamde zonnecollectoren. Het kan zijn dat je slechts over een kleine boiler beschikt.
  Uw reisgezelschap

  Vul hier het reisgezelschap in waarmee u op reis zult gaan. Als er kinderen meereizen hebben we daarvan de geboortedatum nodig. Reist u met een grotere groep in meerdere kamers, kies dan in de prijstabel meerdere keren een kamertype. Al uw kamers komen dan samen in één boeking en de hele groep wordt op dezelfde vlucht ingedeeld.

  Volwassenen (vanaf 17 jaar)
  Kinderen (2 t/m 16 jaar)
  Baby's (tot 2 jaar)